• Close menu
  •  

    Impozite

    În Germania trebuie plătite impozite pentru venitul obţinut de la angajator. Valoarea impozitelor depinde de nivelul venitului şi de clasa de impozitare. Clasa de impozitare rezultă din situaţia de viaţă. Astfel, o persoană singură fără copii trebuie să cedeze un procent mai mare din venitul său decât o persoană care îşi creşte singură copilul.Impozitele sunt reţinute automat din salariu la fel ca şi contribuţiile la sănătate, îngrijire, şomaj şi pensie înainte ca acesta să fie transferat în contul angajatului.

    Multe persoane trebuie să depună o declaraţie fiscală în care să-şi prezinte situaţia financiară la secţia financiară. Astfel secţia financiară poate determina cota de impozit. De regulă, toate persoanele care câştigă anual mai mult de 8.820€ şi toate cuplurile care câştigă împreună mai mult de 17.640€ trebuie să depună o declaraţie fiscală. Această declaraţie fiscală poate fi depusă în format de hârtie, dar şi online prin intermediul portalului Elster (ELektronische STeuer ERklärung) (Declaraţia fiscală electronică). Această trebuie predată până la data de 31 mai a anului următor.

    La declaraţia fiscală trebuie indicat codul personal de identificare fiscală. Acesta este generat automat de secţia financiară atunci când vă înregistraţi la serviciul de evidenţă a populaţiei de resort pentru noul domiciliu. Codul personal de identificarea fiscală este neschimbat şi este valabil începând cu înregistrarea la noul domiciliu până la cel mult 20 de ani după deces. Acesta este repartizat de către secţia financiară şi este expediat prin postă la cel mult trei luni după înregistrarea la serviciul de evidenţă a populaţiei.

     
    Wirtschaftsregion Heilbronn-Franken GmbH | Weipertstraße 8-10 | 74076 Heilbronn | Telefon 0049 - 7131-7669-860
     
     

    NEWSLETTER

    Immer auf dem neuesten Stand – mit dem Newsletter der Wirtschaftsregion Heilbronn-Franken GmbH