• Close menu
  •  

    Cumpărături

    În Germania, magazinele sunt deschise oficial de luni până sâmbătă între orele 6 şi 22, dar programul efectiv de funcţionare este stabilit individual de fiecare magazin. Magazinele sunt închise duminica, cu excepţia brutăriilor, gărilor şi benzinăriilor.

    În oraşele din regiunea Heilbronn-Franken, magazinele din centrele oraşelor sunt de obicei deschise de luni până vineri între orele 9 sau 10 până la orele 19 sau 20. Majoritatea magazinelor au deschis sâmbăta numai până la ora 18. Supermarketurile sunt deschise de obicei şi sâmbăta până la orele 20. În cazul supermarketurilor mai mari, adeseori puteţi să faceţi cumpărături până la orele 22.

    În fiecare cartier al oraşului sunt brutari, măcelari şi cel puţin un supermarket mic pentru alimente. Supermarketurile mai mari au o ofertă vastă şi, în funcţie de lanţul respectiv, la preţuri avantajoase. Printre supermarketurile cu preţuri avantajoase de discount se numără de ex. Lidl, Aldi şi Penny Markt. O mai mare diversitate de mărci este oferită de ex. de Edeka, Rewe şi Kaufland, însă la preţuri parţial mai mari.

    În supermarketuri puteţi plăti cu numerar şi cu card bancar EC, mai rar cu card de credit. În brutării şi magazine mici se acceptă adeseori numai numerar. În supermarket vă împachetaţi singuri cumpărăturile la casă. Din motive de protecţie a mediului, pungile de plastic necesare pentru cumpărăturile dumneavoastră nu sunt gratuite. Din acest motiv este necesar să vă aduceţi sacoşe de acasă sau să cumpăraţi pungi de hârtie şi de plastic de la casă. Se pretinde o garanţie aproape în cazul tuturor sticlelor şi dozelor de băuturi. Excepţie fac sticlele de vin şi de băuturi spirtoase.

    Ca în orice oraş german, şi în regiunea Heilbronn-Franken există o multitudine de pieţe săptămânale. Acestea sunt ridicate în locurile stabilite într-una sau mai multe zile din săptămână. Comercianţii şi ţăranii din zonă îşi oferă marfa în aceste pieţe. Calitatea produselor este foarte bună, însă adeseori acestea sunt mai scumpe decât în supermarketuri.

    Sursa: Welcome Center Neckar-Alb

     
    Wirtschaftsregion Heilbronn-Franken GmbH | Weipertstraße 8-10 | 74076 Heilbronn | Telefon 0049 - 7131-7669-860
     
     

    NEWSLETTER

    Immer auf dem neuesten Stand – mit dem Newsletter der Wirtschaftsregion Heilbronn-Franken GmbH