• Close menu
  •  

    Îngrijirea copiilor

    În Baden-Württemberg există o multitudine de posibilităţi de îngrijire a copiilor, de la creşe de copii până la grădiniţe şi programul mame pentru o zi.

    Există oferte de îngrijire pentru copii sub 3 ani şi copii de peste 3 ani. Costurile pentru îngrijirea copiilor diferă şi depind printre altele de durata de îngrijire zilnice a copiilor.

    Criteriile decisive pentru selectarea unei instituţii pentru îngrijirea copiilor sunt amplasamentul, dimensiunea, profilul, dotarea, orarul de funcţionare sau suportul (subvenţionată de stat, confesională sau cu finanţare privată) şi abordarea pedagogică. În plus, uneori există posibilitatea de a vă înscrie copiii într-o grădiniţă a întreprinderii, în cazul în care angajatorul dumneavoastră oferă aşa ceva. Din cauza cererii mari, trebuie să vă înscrieţi copilul cât mai repede posibil la instituţia corespunzătoare. În funcţie de vârsta copilului, puteţi alege dintre următoarele instituţii:

    Creşa pentru copii

    În creşa pentru copii sunt îngrijiţi copiii cu vârsta cuprinsă între un an şi trei ani împliniţi. În mod normal îngrijirea copiilor nu este gratuită şi se realizează de către personal specializat, al cărui număr depinde de mărimea grupei şi de durata de îngrijire. Programul de funcţionare ale creşelor de copii pot să includă între 10 şi 50 de ore pe săptămână (îngrijire pe durata întregii zile).

    Grădiniţa

    Copii pot merge la grădiniţă începând cu al treilea an de viaţă până la vârsta de şcolarizare. Odată cu împlinirea vârstei de trei ani, orice copil are dreptul la un loc în grădiniţă, însă cu toate acestea adeseori nu există suficiente locui libere. Frecventarea unei grădiniţe este facultativă. Între timp au apărut diverse tipuri de grădiniţe, în funcţie de nevoile individuale ale copiilor şi părinţilor (de ex. instituţii integrative, pedagogie tip Waldorf sau Montessori, cu accentul pus pe o a doua limbă).

    Îngrijirea cu ziua a copiilor („Mamă pentru o zi“)

    O "mamă pentru o zi" reprezintă o foarte bună alternativă dacă părinţii preferă o îngrijire a copilului într-o atmosferă familiară. Mamele pentru o zi îngrijesc grupe mici de copii (în mod normal de până la cinci copii) cu vârste cuprinse între 0 şi 3 ani. Îngrijirea se realizează în mod normal în casa mamei pentru o zi, însă printr-o înţelegere prealabilă poate fi organizată şi la dumneavoastră acasă, în mediul familiar al copilului.

    Instituţiile pentru copii cu pedagogie medicală

    Copiii cu dizabilităţi (afecţiuni fizice, tulburări ale intelectului sau tulburări psihice) pot fi îngrijiţi intensiv şi sprijiniţi în mod special în instituţiile pentru copii cu pedagogie medicală până la intrarea în şcoală.

    Contactaţi-ne dacă aveţi nevoie de ajutor la selectarea unei asemenea instituţii sau dacă aveţi nevoie de îndrumare la înscrierea copiilor dumneavoastră.

    În afară de această ofertă de îngrijire există în plus şi alte grupe pentru copii mici care oferă activităţi speciale şi care au rolul de loc de întâlnire pentru părinţi şi copii. Unele dintre ele sunt de ex. cercuri de joacă, grădiniţe mixte copii-părinţi etc. Aceste grupe se întâlnesc de regulă o dată pe săptămână şi reprezintă o bună ocazie de a întâlni alţi părinţi şi de a lega prietenii.

    Sursa: Welcome Center Neckar-Alb

     
    Wirtschaftsregion Heilbronn-Franken GmbH | Weipertstraße 8-10 | 74076 Heilbronn | Telefon 0049 - 7131-7669-860
     
     

    NEWSLETTER

    Immer auf dem neuesten Stand – mit dem Newsletter der Wirtschaftsregion Heilbronn-Franken GmbH